Field Chapel in Boedigheim

The Field Chapel in Boedigheim, Germany was created in a Design and Build Studio at the College of Architecture at the Illinois Institute of Technology.  I find it to be beautiful and clean solution to a Protestant chapel within a large open pasture.  The chapel evokes spirituality in a natural environment and reinforces a landscape that promotes reflection of self.

Sketch of the Field Chapel

The sketch of the chapel is a clear example of a gestural drawing impacting the overall essence of a space.

Field Chapel | Boedigheim, Germany

The chapel is elevated on a light plinth to mimic that it is an object on a site, and does not naturally belong.  Rather it rests on the landscape respecting its placement and purpose.

Field Chapel | Boedigheim, Germany

The louvers are gradually spaced out at increasing intervals to allow more light to enter making the space feel more spiritual.

Field Chapel | Boedigheim, Germany

The chapel is accented by a tree to its right that is its same scale to give it a grounding to the site.  Maintaining this common scale makes the chapel appear to have more relation to the site in which it sites.

Louver Detail

The material chosen is a local wood that evokes a sense of being and nature within the cornfield landscape.

Advertisements
Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: